Rugklachten verminderen

Internationaal onderzoek heeft aangetoond dat door EMS training vooruitgang in zeer korte tijd kan worden geboekt  op onder andere het gebied van rugklachten.  Echter is het voorkomen van dergelijke klachten altijd de beste remedie. Door het sterk en stabiel houden van de (lage) rugspieren, kunnen rugklachten voorkomen worden.

Een ander voordeel van EMS training is het feit dat deze training de bewegende gewrichten niet belast, in tegenstelling tot normale krachttraining. Al uw spiervezels worden boven de 90% gelijktijdig aangespannen. In tegenstelling tot normale krachttraining voor rugklachten, worden met EMS training ook de dieperliggende spieren aangesproken.  Dit verbetert onder andere de ‘intra- en intermusculaire’ coördinatie. Dit houdt in dat meer spiervezels tegelijk geactiveerd worden, waardoor er meer kracht geleverd kan worden.

De regelmaat waarmee u traint bij Fast PT en uw leefstijl bepalen hoe snel de voordelen zich uiten. Het behoudt en verbetering van de spierkracht is alleen bij regelmatige training mogelijk. Bij een te lange tussentijd in de trainingen, zullen de spieren weer in kracht afnemen. Dit principe is ook bij gewone krachttraining aan de orde.

Twijfelt u of EMS training geschikt is voor uw klachten? Neem dan direct contact met ons op. Wij bepalen tijdens een vrijblijvend intakegesprek op welke manier wij u het beste kunnen helpen.

Spieropbouw
Afslanken
Algehele fitheid

button_proeftraining-aanvragen