Wat is EMS training? 

Dit is EMS training

20 minuten EMS training

Heeft u weinig tijd? Onvoldoende tijd om wekelijks te sportschool te bezoeken of kortweg geen zin? Dan is EMS/EMA de oplossing! Een full-body workout in slechts 20 minuten.

Personal training Venlo

Uw personal trainer zorgt iedere training voor een uitdagend programma en motivatie om uw persoonlijk doel te behalen! Op deze manier blijft trainen van Fast PT een plezier! EMS training bij Fast PT is inclusief periodieke lichaamsanalyses.

Afslanken EMS training

AFSLANKEN
Tijdens en na afloop van een EMS training gaat het lichaam harder werken, doordat spieren worden geactiveerd. Uw spieren gaan dus meer energie verbruiken en uw stofwisseling wordt verhoogd. Dit resulteert in een hogere calorieverbranding, zowel tijdens als na de EMS training. Op deze manier is het mogelijk om binnen 6 weken zichtbaar resultaat te zien.

SPIEROPBOUW
Tijdens een sessie EMS- training bij Fast PT worden meer dan 90% van de spieren geactiveerd. Bij een ‘’normale’’ training ligt dit op ongeveer 40%. Daarnaast bereikt EMS meer diepliggende spieren. Het bevordert kracht snelheid en bewegingsvrijheid. Door het gebruik van EMS worden pezen niet belast, wat bij traditionele fitnessactiviteiten wel het geval is.

ALGEHELE FITHEID
Fitter worden of uw algehele fitheid op peil houden? Een van de voordelen van EMS training is het feit dat het een positief effect heeft op uw energielevel. Meer spiermassa leidt immers tot meer energie. In combinatie met een juist voedingspatroon bent u in staat meer kracht op te bouwen, uw energielevel te verhogen en uw algehele fitheid op een hoger niveau te brengen.

RUG PREVENTIE / KLACHTEN
Wilt u uw rug preventief versterken? Of loopt u al een langere tijd met rugklachten? EMS is in staat tot 90% van de spiervezels te trainen. Diverse klanten hebben aanzienlijk minder rugklachten naar aanleiding van trainingen bij Fast PT.

button_proeftraining-aanvragen

EMS staat voor Electro Musculaire Stimulatie. Voldoende stimulatie van uw spieren is de factor om uw spiermassa te laten toenemen. EMS training bij Fast PT is 20 keer effectiever dan trainen met gewichten in de sportschool. Een training van slechts 20 minuten per week is voldoende. De techniek wordt al langer toegepast in de medische en wetenschappelijke wereld. Hierdoor zijn er ook meerdere studies die de werking van EMS aantonen.

De techniek van Fast PT wordt door de fabrikant ook omschreven als EMA (Electro Musculaire Activatie), de doorontwikkeling van het EMS systeem. Je stelt je in staat om meerdere spiergroepen effectief te trainen in een tijdsbestek van 20 minuten en dat zonder zware belasting op gewrichten. De trainingen zijn derhalve ook zeer geschikt voor mensen op leeftijd en voor diegenen die geen zware belasting aan kunnen.